Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Ayia Napa

De Medici
Detta är en av stadens bästa restauranger, där inget lämnats åt slumpen. Det är inte bara en utmärkt italiensk restaurang, med traditionella, italienska rätter, utan också en härlig upplevelse. På menyn finns naturligtvis italienska specialiteter, både förrätter, huvudrätter och desserter, men också ett bra urval av grillat kött, fisk och mer internationella rätter. Här kan du lika gärna äta en god carpaccio, som läckra bruschetta eller en riktigt god biff, med kött av bästa kvalitet. Både inom- och utomhusservering. Endast kvällsöppet. Bordsbeställning rekommenderas i högsäsong. Mellan – en vällagad pasta kostar omkring 10 euro och en god biff ca 16 euro.
Adress: På Nissi Avenue nära Ayia Napa centrum. Tel: +357 23 72 23 78.

Hokkaido
Hokkaido står för en delikat japansk upplevelse, en unik gastronomisk teater med tränade kockar som underhåller gästerna medan de lagar mat på sina teppanyaki-grillar, de lagar alltså maten framför dig, och gör samtidigt matlagningen till en spektakulär föreställning.  Hokkaido är ett måste om du är i Ayia Napa, lika kul för alla åldrar. Oavsett om du har lust på färsk sushi, en enkel nudelrätt, havets läckerheter eller en god köttbit så kan du finna det på Hokkaido. En smaklig föreställning du aldrig glömmer. Öppet om kvällen. Bordbeställning är nödvändigt. Prisnivå: Mellan – en huvudrätt kostar cirka 16 euro och en portion sushi cirka 10 euro.
Adress: Hokkaido - 35 Ayias Mavris, Ayia Napa. Ovanför Nissi Avenue nära den nedre bargatan. Tel: +357 23 72 15 05. www.hokkaidocy.com

Los Bandidos
Los Bandidos ägs av tre bröder som genom åren har serverat utmärkt mexikansk mat på sin trivsamma och autentiska restaurang där man kan sitta under bar himmel,  omgiven av exotiska plantor och mexikanska dekorationer. Här hänger både filtar, sombreros och pistoler på väggarna, och det spelas alltid mexikansk musik. Restaurangen har ett mycket gott rykte och är populär både bland cyprioter som kommer hit från hela ön, och bland de turister som kommer hit. Därför är det alltid nödvändigt att beställa bord. Los Bandidos har blivit populärt tack vare den goda maten, som alltid lagas av färska råvaror av duktiga och erfarna kockar. När du går på Los Banditos ska du inte missa deras guacamole eller Chilli con queso. Alla huvudrätter är unika på sitt sätt, och allt kan sköljas ner med en fräsch strawberry margarita. Självklart finns också en särskild barnmeny. Kvällsöppet. Prisnivå: Mellan – en huvudrätt kostar 10-15 euro.
Adress: 2 Ari Velouchioti Street, i den gamla delen av Ayia Napa, nära klostertorget. Tel: +357 23 72 32 58. www.losbandidosmexican.com

Quadro
När du går in på Quadro känner du genast doften av Italien! Här gräddas pizzorna i stenugn, och doften av elden och oregano sprider sig i hela restaurangen, där du kan sitta både inom- och utomhus. Restaurangen är känd för sina pizzor och läckra pastarätter. Menyn är omfattande, så nästan oavsett vad du är sugen på ur det italienska köket, så finns det här. Och efter huvudrätten får du inte missa deras läckra hemlagade desserter, tiramisun kan verkligen rekommenderas. Bordsbeställning rekommenderas under högsäsong. Öppet om kvällen. Prisnivå: Mellan – en vällagad pasta kostar 8-12 euro.
Adress: 9, Kryou Nerou Avenue. I Ayia Napas centrum, nära klostertorget. Tel: +357 23 72 38 38.

Flames
Flames öppnade redan 1989 och ägs av bröderna Theo och Peter. Vill man ha goda lokala rätter eller köttbit med ett stort urval av spännande såser är det Flames man skall besöka. Här finner man ett stort utbud av både cypriotisk  och internationell mat och det finns bra alternativ för vegetarianer. Ni får heller inte gå miste om deras utsökta hemlagade lavakaka! Prisnivån är medel, en huvudrätt kostar ca 10-15 euro och en köttbit ca 20-25 euro.
Adresse: 58 Ayias Mavris, Ayia Napa. Ligger på Nissi Avenue. Tlf: +357 23 72 27 74 www.flamesrestaurantbar.com

Yo Thai
Yo Thai tar med Asien till Ayia Napa. Här kan du njuta av kinesiskt, thaimat eller sushi. Kockarna underhåller också gästerna med en fantastiskt föreställning, då de lagar mat på teppanyaki-grillar. Restaurangen är belägen centralt på Nissi Avenue, där de har både uteservering och take away service. Prisnivå: Medel – en huvudrätt kostar 15 euro.
Adress: Nissi Avenue 37 A, Ayia Napa. Tlf: +357 2372 5575.